fredag 24. april 2009

Stilig liv

Lyndon Buoy Research Center har framkommet til en ny og forbedret livsstil, til fordel for det mer tradisjonelle synet om at man skal leve sunt, få mye mosjon og ellers være blid og medgjørlig. Ideen til å lage et nytt livsstilsprogram fikk jeg etter å ha sett litt på programmet Sunt og godt på tv2.Dette programmet burde egentlig hett Sunt, kjedli, kjipt og mongo, men det gjør det ikke. Videre burde programledern spist en sjokolade eller litt rødt kjøtt, for å empatisere med de stakkarne hun mener hun hjelper.

Så til selve livsstilen jeg agiterte for i starten av dagens innlegg.
I følge programledern trenger kroppen omlag 2000 kalorier (kcal) pr. dag. Sist jeg så dette programmet, hadde en skøyer skulket frokosten, og tatt seg en kaffi istedet. Dette resulterte i et diagram som viste at han før kl. 12 hadde fått i seg én kcal -- fra kaffen! Vel... Tenkte jeg. Hvis det er kalorier i kaffe, og disse faktisk består av proteiner (noe som kan stemme), hvorfor ikke lansere kaffe som næringskilde?
Enhver kvasi-realfagsstudent vil kjapt regne seg fram til den omtrentlige mengden kaffe som behøvs hver dag for å dekke kaloribehovet: 2000 kopper (2 dl/kopp) for dag, og kanskje litt mer på lørdag siden det er helg og litt ekstra kos.
Nå vil enhver pragmatiker stusse på hvordan man kan drikke alt dette uten å komme ut av telling; problemet med kostant tilgang på kaffe, samt hva skjer med fordøyelsessystemet?

1. For å holde tellinga, skaff deg en klikker.
2. For å bestandig ha kaffe tilgjengelig, skaff deg en drikkehatt, eller en drikkeryggsekk for lange turer.
3. Siden kaffe er vanndrivende: Drikk masse vann, minst ett glass for annenhver kopp kaffe, for å unngå dehydrering.
--> Her trer nok et problem fram: Alt væskeinntaket, samt det vanndrivende, vil resultere i hyppige dobesøk. Skaff deg en bærbar reisedo, så har du ordnet dette.

For å gjøre det hele litt enklere for deg, har Lyndon Buoy Research Center regnet seg fram til hvor ofte du må supe for å holde en jevn kafferytme utover dagen. Dersom du drikker en sup hvert halve minutt, forutsett at du sover 8 timer (eller var det 9?) hver natt, vil du greier deg gjennom dagen.

Over til problemet med koffein og mulighetene for at et såpass høyt inntak, som nevnt ovenfor, kan plage hjertet: Neida, det gjør ikke det. Det er ikke som å ta efedrin akkurat.

TAKK LYNDON!

Ingen kommentarer: