tirsdag 18. november 2008

Nekrolog for Knurt Bjønnesønn

Knurt Bjønnesønns liv kan kort forklares som en lang lidelse. Han ble antakelig født på en fridag omtrent da Marshall-hjelpen la seg rundt omkring i Europa (minus Tyskland). I de yngre år interesserte Knurt seg voldsomt for rokkeringer og kurrong. Mange mente at dette kun var femer (forbigående raptuser av interesse for noe), men Knurt holdt både kurrongen og rokkeringen sin, Hula, tett til (under)livet helt til han døde, en november-sørgedag i 2008.

Mest kjent er nok Knurt for sine bidrag i krinkekrunkaren NRK, hvor han jevnlig skjendet sin yndige stemme ved å kommentere vinteridrett. Noen av kollegene hans hadde dette å si da hans død ble kjent:

- Åh fillern.

- Knurt var en bra kar, jeg glemmer aldri da vi... eh... Ja, han var en kjernekar - snill som en bjønn!

- Han lager nok snøengler i himmelen nå. Men jeg håper han irriterer samtlige av Guds ansatte og blir kastet ut, slik at han kommer tilbake... Slik som Larry David gjorde i en episode av Curb Your Enthusiasm!

At Knurt var syk, var det få som visste, selvom det egentlig var mange. Han tidde om sykdommen, men i skjul for venner og familie befant han seg ofte på gata, hvor han spurte tilfeldige forbipasserende om de visste hvordan man kunne kurere kreft.

Kreften har krevd mang et menneskeliv, og sist søndag tok den altså Knurt Bjønnesønn bort fra oss. Sørg hvis du vet hvem han er.

TAKK LYNDON!

Ingen kommentarer: