tirsdag 4. november 2008

Usett anmeldelse av Quantum of Solace

"Han ville vært en skikkelig kald jævel, hvis han ikke ville ha hevn for døden til noen han elsket", sier Q, sjefen til James Bond. 007 svarer på sedvanlig kult vis: "De døde bryr seg ikke om hevn".

Jeg har sett traileren til den nye James Bond-filmen, Quantum of Solace, så mange ganger, at jeg kan gi min dom over filmen, uten engang å ha sett den.

Først ser vi et kort klipp med den velkjente løven. Deretter ser vi ham skyte - James Bond altså, ikke løven - før han kjører en sølvgrå bil gjennom en smal passasje. Så sikter han pistolen mot en gammel mann, som han har "unfinished business" med. Han er leder for en organisasjon, som har folk overalt, og som Q ikke vet noenting om. De er ute etter å kontrollere så mye som mulig av VERDENS MEST VERDIFULLE RESSURS. Det gjør de ved å destabilisere regjeringen. Dominik Green er innblandet på et vis. Han er ekstremt interessant, mener Q.

Den nye bondpiken Olga Kurylenko er en dårlig skuespiller. Men hun er tiltrekkende, og hun vil ikke gå til sengs med Bond med mindre han gir henne det hun vil ha. Derfor må han være forsiktig. De sloss og prøver å drepe hverandre, men blir etterhvert intime, uten at de har sex. Det har derimot Bond med noen andre.

Basert på traileren kan det virke som om historien er dårligere enn i den forrige filmen. Den hemmelige organisasjonen virker spennende, men er håndtert på for rotete vis. Det er lite historie, komikk og romanse i filmen, men ærlig talt, hvem ser Bond-filmer for sånt?

Traileren består av 80 % action, og det samme gjør nok filmen. Det er flere skikkelig heftige eksplosjoner og biljakter i Quantum of Solace, kamper mellom fly og helikoptre, skyting fra strikkhopp, en båt som velter og Bond hopper med motorsykkel over i en annen båt. Dessuten er det en slosskamp som ender med at 007 og en annen fyr ramler gjennom taket på en bygning, og en annen slosskamp i en brennende bygning.

Hovedproblemet med filmen er at Daniel Craig ikke passer som James Bond. Han er en bra actionhelt, men for stygg til å være mr. Cool himself. Ørene er for store og ansiktet for firkantet, han mangler noe av karismaen til tidligere hovedrolleinnhavere. Terningkast 3.

TAKK LYNDON!

Ingen kommentarer: