søndag 15. februar 2009

Dårlig gjennomført gimmick i Dagbladet

Tabloidene får stadig tyn for å fokusere for lite på musikken til unge artister, og isteden gå i dybden om deltakerne på Idol, Dansefeber og alskens TV-tøv. Først da Musikkansvarlig i By:larm, Runar Eggesvik var ute og slang med leppa i Dagsavisen fant Dagbladet ut at det var på tide å imøtegå kritikken på et vis.

De lar Bylarns Eggesvik og Benham Farazollahi være gjesteredaktører. De to herrene kommer med forslag og Dagbladet-journalister gjør intervjuene. Så langt har Dagbladet snakket med Nils Bech, Lama og Kaja Bremnes.

Dagbladet pynter seg med formuleringer om at de nå "tar Bylarm på ordet", og fokuserer på musikken framfor pupper og korte kjoler. Men det som først kunne virke som et desperat forsøk på å gjenvinne kredibilitet i musikkmiljøer fremstår fort som en tafatt gimmick. Journalistene stiller en håndfull spørsmål av typen: Hvordan begynte du med musikk, tror du at du kan leve av musikken, hva tror du bylarm vil bety for din karriere? Intervjuene blir sjokkerende substanseløse og får intervjuobjektene til å virke mer uinteressante enn de trolig er.
Hvis Dagbladet for en gangs skyld skal late som de bryr seg mer om musikken enn om all hurlumheien rundt, bør de i alle fall gjøre det med en brøkdel av den innsatsen som blir brukt på kjendisrasket. Skjerpings!
TAKK LYNDON!

Ingen kommentarer: