onsdag 13. mai 2009

Internettkunst

De tradisjonelle mediene har problemer med å omstille seg, og taper terreng mot nettet. Spesielt gjelder dette for avisene. Like fullt er redaktørene blant de som er mest positive til bloggerne, twitterne og facebook-ekshibisjonistene. Mantraet fra de som tidligere har vært portalvoktere for hvilken informasjon som formidles er at nettet demokratiserer og styrker ytringsfriheten. Nå kan alle bidra og sette dagsorden.

Størsteparten av nettburkerne viser heldigvis konstant at dette er langtifra noe de er interessert i. Bloggerne og folk som kommenterer på nettaviser vil ødelegge informasjonsformidling og seriøse debatter (det siste er et av ønskene til Fritt Ord-vinner Nina Karin Monsen).
Det finnes dem som ikke bare angriper de tradisjonelle medienes nyhetsformidling, og ødelegger mulighetene for diskusjon. Enkelte nettbrukere bruker det nye redskapet til å dekonstruere nettet med meningsløs tekst, rotete eksplosivt psykedeliske bilder, glitch-lyder, nettleseren får spasmer eller den refresher siden hyperaktivt.

Disse sidene er angrep på ideen om at noe i det hele tatt kan ha substans. Dette er en ny poesi, et nytt språk, en ny kunst, en ny verden.
World wide web world wide open:
Den beste siden (trykk på alt):
http://dream7.com/
TAKK LYNDON!

Ingen kommentarer: