onsdag 1. oktober 2008

Ich bin ein Berliner/Tier

Dagens innlegg tilegner jeg i stor grad en amerikansk filosof hvis navn forbindes med rettferdiggjørelse av abort én mnd. etter fødsel, nemlig Peter Singer. Han har en idé om spesieisme,
(u)likheten arter imellom (lik nativismen berører forskjellene mellom urinnvånere og innvandrere (les: indianere og kolonister)):

Selv om man kan mene at det å drepe et vesen opplagt er den største uretten man kan utsette dette for, mener jeg at det å påføre vesenet lidelse er en klarere indikasjon på spesieisme. Dette fordi det kan hevdes at i det minste en del av det som urettferdiggjør det å drepe et annet menneske, er at mennesket er bevisst at det eksisterer over tid og har ønsker og planer som strekker seg inn i fremtiden. Dersom man akspeterer dette må man følgelig mene at det å ta livet av et spedbarn eller mentalt tilbakestående ikke er galt i seg selv og mindre alvorlig enn å ta livet av visse høytstående pattedyr som trolig har en følelse av sin egen eksistens over tid. (Singer:1973)

Godtar du egen fortæring av dyr hvis liv har bestått av overernæring av protein, sex-orgier uten sidestilling og levekår som minner om en permanent reise på et slaveskip under tiden da handelstriangelet var en av vestens viktigste økonomiske faktorer?

TAKK LYNDON!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Mener du med dette innlegget at man skal ha lov til å ta liv av spebarn som er utviklingshemmede? Er ikke de like verdig et liv slik som deg og meg?

Kanskje man heller skulle flytte fokus da, og heller satse på å sterilisere de som ikke egner seg som foreldre? De som ikke gir barna sine den oppveksten de fortjener...

Anonym sa...

ojoyoi! en ordentli kommentar nesten!
Dog var d skivebom å tilegne Singers meninger over til herr L Bouy J..
Og forsøket på å drive seriøs debatt i dette forumet er forkastelig og ytterst lite smidig.

Og ja, jeg godtar slaveskipmat da jeg er helt uten empati..

Popov sa...

Jeg, D.M. Popov er for alvorlig debattering.

Lyndon Buoy Johnson sa...

All debattering. Uansett hvilket grunnlag, og hvilke temaer er nytteløst, og derfor oppfordret på det sterkeste! Den helsebringende effekten det kan ha skal man heller ikke kimse av.

TAKK LYNDON!