onsdag 6. august 2008

OL er i gang!

I dag startet de første Olympiske Lekene i Beijing - to dager før den offisielle åpningen (lokal tid 20:08, dato 08/08/08). Det var fotballen som var først ute, med Japan og New Zealand som de første tevlerne. Kampen endte til slutt 2-2. Like etter sparket de norske fotballjentene i gang den andre kampen i gruppe B, og dette mot ingen ringere enn formsterke USA, men allerede etter ett minutt og sju sekunder tok formen slutt, og de norske jentene gikk opp i en overraskende 1-0-ledelse ved Leni Larsen Kaurin. Så skal det også nevnes at den Amerikanske målvakten, Hope, dummet seg voldsomt ut i målets avgjørende sekunder. Omtrent før dommeren rakk å blåse kampen igang igjen og amerikanerne fikk tid til å tørke tårene etter det første målet, var Norge frempå igjen, denne gang med Melissa Wiik, som utnyttet en grov forsvarstabbe i de amerikanske rekkene og la på til 2-0 fra hjørnet av 16-meteren. 2-0 til Norge altså, og etter bare 4 minutters spill!

Før OL hadde de norske jentene svake 2-16 i målforskjell på amerikanerne (og det på fem kamper), men i dag viste de norske jentene rutine, og slo gullfavorittene 2-0 i åpningskampen, en kamp amerikanerne bestandig har hatt for vane å vinne.

Jeg gratulerer de norske jentene med innsatsen, og ønsker meg til Beijing på statens regning, lik alle de norske samfunnstoppene.