søndag 24. august 2008

Uoffisielt norgesmesterskap i Slapp’ a

På Kaffens Dag, 23.08, gikk et merkverdig mesterskap av stabelen: nemlig NM i Slapp' a! Det hele foregikk på St. Hanshaugen i hjertet av Oslo, og selvfølgelig til ellevill jubel fra det veldige publikummet.

- Kaffe er en sosial drikk som bidrar til å skape møteplasser i hverdagen enten det er på jobb eller studiested, og kaffepausen er et godt grep mot stress, sier Marit Lynes, informasjonssjef i Norsk Kaffeinformasjon.

- Idéen til dette noe utradisjonelle mesterskapet kom en dag jeg og en kompis gikk hjem fra byen og peripaterte. Vi avtalte å sette oss ned å planlegge dagen derpå, men vi var fylkesmenn begge to, så planleggingen skjedde ikke før neste helg; da laget vi også plakaten til happeningen, som uoffisielt er verdens største happening, sier Jacob og Roar Kleine, mennene i kulissene for NM i Slapp' a.
Man har i følge Roar krav på 5 min. pause hver time i arbeidslivet, og lenger tid tar det ikke å ta seg en kopp kaffe og få hvilepulsen målt. Deltakerne, som kan være hvem som helst som melder seg på, vil bli henvist til en hengekøye og få utlevert en kopp kaffe. Her blir de liggende og slappe av mens de drikker kaffen og venter på at en sykesøster skal komme og måle hvilepulsen etter 5 minutter med avslapning. Den som har lavest hvilepuls stikker av med den gjeveste premien: et års forbruk av kaffe og den gyldne kaffetrakter (avbildet).

Årets vinner var ikke uventet Kaffe Lars med en hvilepuls på 47. Jeg bøyer meg i støvet, og gratulerer aller hjertligst.
Takk Lyndon

3 kommentarer:

Anonym sa...

hmm.. syns d virka litt rart at en koffeinholdig drikk skal få d til å slapp'a.. burde heller vært te eller varm melk med honning kanskje..

Men hvis målet va å få hvilepulsen ned så hadde vel en god kopp me dioxin vært ei god løsning...

Lyndon Buoy Johnson sa...

God dag igjen, en av mine mange lesere! Jeg tror koffeinen var ment som en utfordring til deltakerne, som hekkene i hundremetersløpet, eller trærne i hundremeterskogen. Men svært bra at du er en årvåken årring!

Lyndon Buoy Johnson sa...

Så skal det også nevnes at forhåndsfavoritten, René Descartes, måtte melde avbud, da han ikkeeorket å møte opp.